Användning av cookies

Nedan redogörs för hur cookies används för den här hemsidan. Om du fortsätter att använda den här hemsidan samtycker du också till användningen av cookies.

Vad är cookies?

Cookies är små textfiler som placeras på din dator av din webbläsare på begäran av en webbplats du besöker. Detta gör att webbplatsen kan komma ihåg saker när du surfar på sidan, till exempel dina inställningar och din historia för tiden du har varit på sidan eller för att hålla dig inloggad.

Cookies kan lagras på din dator under en kort tid (t.ex. endast när webbläsaren är öppen) eller under en längre tid, till och med år. Cookies som inte begärts sparade av den här webbplatsen kommer inte att vara tillgängliga för mig.

Hemsidans cookie användning

Den här hemsidan (Digital Nedladdning) använder cookies för följande:

• Registreringen och dina inställningar. Detta inkluderar att du kan vara inloggad och behålla webbplatsen på det språk eller utseende du väljer.
  • Besöksstatistik och analys. Detta hjälper hemsidan att avgöra hur webbplatsen används så att admin har en möjlighet att förbättra den om det behövs.
  • Reklam cookies (eventuellt tredje part). Om den här sidan visar annonsering kan cookies anges av annonsörerna för att avgöra vem som har tittat på en annons eller liknande. Dessa cookies kan ställas in av tredje part och (Digital Nedladdning) saknar möjlighet att läsa eller skriva dessa cookies.
  • Andra cookies från tredje part för saker som Facebook eller Twitter delning. Dessa cookies kommer generellt att ställas in av tredje part självständigt, så den här webbplatsen har ingen möjlighet att komma åt dem.

Standardcookies hemsidan skapar

Dessa är de viktigaste cookies som placeras under normal drift av hemsidan.

• xf_csrf
    • Lagrar ett unikt "token", ett objekt som är unikt för dig och som används för att verifiera att de åtgärder du utför på den här webbplatsen var avsedda att utföras av dig.
  • xf_session
    • Lagrar nuvarande ID för din session.
  • xf_user
    • Lagrar en nyckel som är unik för dig, vilket möjliggör för hemsidan att hålla dig inloggad när du navigerar från sida till sida.

Ytterligare cookies och de som placeras av tredje part

Ytterligare cookies kan placeras under användningen av webbplatsen för att komma ihåg information som vissa åtgärder utförs, eller komma ihåg vissa inställningar.

Andra cookies kan komma att placeras av tjänsteleverantörer eller från tredje part som kan tillhandahålla information genom att anonymt spåra vem som besöker webbplatsen eller ställa in innehåll som är inbäddade på vissa sidor, till exempel YouTube eller andra medietjänst leverantörer.

Ta bort / inaktivera cookies

Hantering av dina cookies och cookies inställningar måste göras från din webbläsares inställningar/inställningar. Här följer en lista med instruktioner om hur du gör det för de vanligast förekommande webbläsarna:

Mer information om cookies

Om du vill lära dig mer om cookies och hitta mer information om att blockera vissa typer av cookies, besök ICO:s webbplats Cookies-sida.

Standardcookies för hemsidan

Namn Syfte
Viktiga cookies
Dessa cookies krävs för att möjliggöra kärnfunktioner som säkerhet, nätverkshantering och tillgänglighet. Du får inte avvisa dessa.
xf___crossTab Det här lokala lagringsobjektet används för att lagra information som används för att kommunicera över flikar, till exempel den aktuella förfalskningstoken för begäranden på flera ställen.
xf_cacheKey Detta lokala lagringsobjekt används för att lagra cache nyckeln som används för offlinelagringsobjekt.
xf_consent Denna cookie används för att lagra en användares cookie samtyckespreferenser.
xf_csrf Denna cookie används för att lagra en användares förfalskningstoken för begäranden över flera webbplatser, vilket förhindrar andra applikationer från att göra skadliga förfrågningar å användarens vägnar.
xf_dbWriteForced Denna cookie används för att indikera att begäran ska slutföras med skrivskyddad databasserver.
xf_editorDisabled Detta lokala lagringsobjekt används för att lagra huruvida en användare har rich text redigeraren aktiverad eller inte.
fr-copied-html Detta lokala lagringsobjekt används för att lagra en användares kopierade rich text när den klistras in i textredigeraren.
fr-copied-text Detta lokala lagringsobjekt används för att lagra en användares kopierade oformaterade text när den klistras in i textredigeraren.
xf_guestUsername Detta lokala lagringsobjekt används för att lagra en gästanvändares användarnamn.
xf_inline_mod_* Dessa cookies används för att lagra en användares för närvarande valda inline-modereringsobjekt.
xf_language_id Denna cookies används för att lagra en användares valda språk.
xf_lbSidebarDisabled Det här lokala lagringsobjektet används för att lagra om en användare har växlat sidofältet för lightbox eller inte.
xf_ls Denna cookie används för att lagra en användares lokala lagringsinnehåll i händelse av att deras webbläsare inte stöder den inbyggda lokala lagringsmekanismen.
xf_multiQuote* Dessa lokala lagringsobjekt används för att lagra en användares val av flera val.
xf_notice_dismiss Denna cookie används för att lagra en användares avvisade meddelanden.
xf_push_history_user_ids Detta lokala lagringsobjekt används för att lagra vilka användare på den här enheten som har aktiverat push meddelanden.
xf_push_notice_dismiss Denna cookie används för att avgöra om en användare har avvisat push meddelandet eller inte.
xf_push_subscription_updated Denna cookie används för att avgöra om en användares push prenumerationsinställningar har uppdaterats.
xf_session Denna cookie används för att lagra en användares sessionsidentifierare.
xf_style_id Denna cookie används för att lagra en användares valda stil.
xf_tfa_trust Denna cookie används för att avgöra om en användare tidigare har valt att lita på den här enheten utan att kräva ytterligare tvåstegsverifiering under en tidsperiod.
xf_toggle Denna cookie och lokala lagringsobjekt används för att lagra en användares preferenser för att växla mellan olika kontroller öppna eller stängda.
xf_user Denna cookie används för att lagra en användares "kom ihåg mig" token, så att deras autentiseringsuppgifter kvarstår under flera sessioner.
xf_visitorCounts Detta lokala lagringsobjekt används för att lagra räkningar av en användares olästa konversationer och aviseringar.
Valfria cookies
Hemsidan levererar förbättrad funktionalitet för din webbupplevelse genom att ställa in dessa cookies. Om du avvisar dem kommer utökad funktionalitet inte att vara tillgänglig.
xf_emoji_usage Denna cookie används för att lagra vilka emojis en användare nyligen har använt när han skrev ett meddelande.
xf_from_search Denna cookie används för att spåra när en användare har kommit till webbplatsen från en sökmotor.
Tredjeparts cookies
Cookies som ställs in av tredje part kan behövas för att driva funktionaliteten i samarbete med olika tjänsteleverantörer för säkerhet, analys, prestanda eller reklamändamål.
Apple Music Dessa cookies sätts av Apple Music och kan användas för att visa inbäddat innehåll.
Dailymotion Dessa cookies används av Dailymotion, och kan användas för att visa inbäddat innehåll.
Facebook Dessa cookies sätts av Facebook, och kan användas för att visa inbäddat innehåll.
Flickr Dessa cookies används av Flickr, och kan användas för att visa inbäddat innehåll.
Giphy Dessa cookies används av Giphy, och kan användas för att visa inbäddat innehåll.
HCaptcha Dessa cookies används av HCaptcha, och kan användas för att verifiera legitim trafik.
Imgur Dessa cookies används av Imgur, och kan användas för att visa inbäddat innehåll.
Instagram Dessa cookies sätts av Instagram och kan användas för att visa inbäddat innehåll.
Meta Dessa cookies används av Meta, och kan användas för att visa inbäddat innehåll.
Pinterest Dessa cookies används av Pinterest, och kan användas för att visa inbäddat innehåll.
Reddit Dessa cookies används av Reddit, och kan användas för att visa inbäddat innehåll.
SoundCloud Dessa cookies används av SoundCloud, och kan användas för att visa inbäddat innehåll.
Spotify Dessa cookies används av Spotify, och kan användas för att visa inbäddat innehåll.
TikTok Dessa cookies används av TikTok, och kan användas för att visa inbäddat innehåll.
Tumblr Dessa cookies används av Tumblr, och kan användas för att visa inbäddat innehåll.
Twitch Dessa cookies används av Twitch, och kan användas för att visa inbäddat innehåll.
Twitter Dessa cookies används av Twitter, och kan användas för att visa inbäddat innehåll.
Vimeo Dessa cookies används av Vimeo, och kan användas för att visa inbäddat innehåll.
YouTube Dessa cookies sätts av YouTube och kan användas för analyser, verifiering av legitim trafik eller annat inbäddat innehåll.
Top